Waarom harde lenzen? De voordelen en nadelen van vormvaste lenzen op een rijtje - Contactlenzen.nl - Contactlenzen.nl
Waarom kiezen voor harde lenzen?

De voordelen van vormvaste lenzen op een rijtje

Harde lenzen, daar begon het ooit allemaal mee. De eerste contactlenzen die zijn ontwikkeld, waren harde lenzen. Lenzen van glas. Tegenwoordig worden harde lenzen gemaakt van verschillende soorten kunststof met fantastische eigenschappen. Er zijn heel veel voordelen te bedenken als het gaat om harde lenzen. We zetten ze voor je op een rijtje:

1. Perfect voor jou op maat gemaakt

Harde lenzen worden altijd voor jou op maat gemaakt. De juiste sterkte, de juiste vorm. Alles om jou comfortabel scherp te kunnen laten zien.

2. Zeer scherp zicht

Het voordeel van harde contactlenzen is dat ze niet vervormen op je oog. Als je knippert verandert er niets aan de kromming. Hierdoor is je zicht heel stabiel en heb je met vormvaste contactlenzen doorgaans het scherpste zicht.

3. Comfort

Toegegeven, aan harde contactlenzen moet je in het begin vaak wel echt wennen. Maar er zit veel verschil in het lensontwerp en het gebruikte materiaal. De meest moderne harde contactlenzen, zoals de Conform, zorgen dat je zelfs in het begin nauwelijks voelt dat je lenzen draagt. En na een tijdje ben je er helemaal aan gewend. Dan voel je ze niet meer.

4. Gezond voor je ogen

De meest moderne materialen die worden gebruikt om harde lenzen (ook wel vormvaste contactlenzen genoemd) te maken, laten veel zuurstof door. Hierdoor zijn harde lenzen gezond voor je ogen.

5. Bijna voor elk oog geschikt

Op het gebied van harde contactlenzen is heel erg veel mogelijk. Ze worden op maat gemaakt voor jouw ogen. Ook als je een cilinder nodig hebt, of leesondersteuning zijn harde lenzen iets voor jou. Zelfs een combinatie van die twee is mogelijk.

6. Lange levensduur

Harde lenzen draag je gemiddeld 1 tot 2 jaar, afhankelijk van het materiaal. Door deze langere draagperiode zijn harde contactlenzen vaak ook voordeliger dan maandlenzen of daglenzen. De nieuwste materialen zijn zeer zuurstofdoorlatend, maar moeten daardoor iets sneller vervangen worden (vaak na 1 jaar) dan oudere lensmaterialen.