Welke lens past bij mij? - Contactlenzen.nl
Welke lens past bij mij

De voordelen van onze lenzen op een rijtje

Er zijn veel verschillende typen lenzen. Denk bijvoorbeeld aan harde lenzen, zachte lenzen en Nachtlenzen®, maar de verdeling kan nog veel gedetailleerder. Zachte lenzen zijn er bijvoorbeeld als maatwerk lenzen (speciaal voor jouw ogen op maat gemaakt) of zogenaamde disposable (wegwerp) lenzen. En dan hebben we het nog niet eens over de draagperiode. Sommige lenzen kun je slechts één dag gebruiken en anderen een maand,

drie maanden, zes maanden of zelfs een jaar. Maar hoe beslis je nou welke lens bij jou past? Dat doe je bij voorkeur in ieder geval niet alleen. Laat je altijd adviseren door een deskundige contactlensspecialist. Want naast jouw wensen moet er ook gekeken worden naar de mogelijkheden voor jouw ogen. Nadenken en je inlezen voor jouw afspraak bij de opticien is natuurlijk altijd goed, dus we helpen je graag even op weg.

  Nachtlenzen® Harde lenzen Zachte lenzen
Scherp zien
Comfort overdag
Geschikt voor droge ogen
Gewenning
Kosten
Multifocaal mogelijk  

Nachtlenzen®

Nachtlenzen® zijn ideaal. Je draagt ze ’s nachts en dan kun je overdag scherp zien zonder bril of lenzen. Met Nachtlenzen® heb je overdag dus geen last meer van stofjes en vuiltjes in je oog en kun je volledig vrij bewegen. Om met Nachtlenzen® te kunnen starten moet je langs bij een erkende Nachtlenzen® Dealer. Op www.nachtlenzen.nl vind je zeker een dealer bij jou in de buurt.

Helaas zijn Nachtlenzen® niet voor iedereen geschikt. Mensen met een hoge sterkte moeten nog op zoek naar andere lenzen. Gelukkig zijn er meer dan genoeg lenzen om uit te kiezen.

Harde lenzen vs. zachte lenzen

Zowel harde lenzen als zachte lenzen kunnen dé oplossing zijn om goed te kunnen zien. Met harde lenzen zie je vaak net iets scherper dan met zachte lenzen. Dit komt doordat een harde lens niet vervormt op je oog en het zicht dus altijd constant is. Veel mensen ervaren zachte lenzen daarentegen als prettiger om te dragen. De gewenningsperiode van zachte lenzen is vaak ook korter.

Maatwerk vs. disposable lenzen

Zachte lenzen zijn er in de vorm van maatwerk en als disposable lenzen. Deze keuze kan lastig zijn. Veel mensen kunnen goed uit de voeten met disposable lenzen. Echter zijn er ook zeer veel mensen die meer baat hebben bij maatwerk lenzen. Maatwerk betekent dat de lenzen helemaal zijn aangepast op jouw oog. Je contactlensspecialist brengt jouw oog in kaart en op basis van die gegevens wordt er speciaal voor jou een lens ontwikkeld. Maatwerk betekent in de regel dus ook meer comfort en het scherpste zicht.

Multifocale lenzen

Ook voor mensen met problemen bij het wisselen tussen veraf en dichtbij kijken (mensen die een leesbril nodig hebben) zijn er veel verschillende mogelijkheden. Er bestaan verschillende multifocale contactlenzen die perfect werken. Ideaal als je geen leesbril wilt!

De contactlensspecialist

Je hebt inmiddels misschien een beter idee van het soort lenzen dat je graag zou willen dragen. Nu is het een goed moment om een afspraak te maken bij een contactlensspecialist/opticien bij jou in de buurt. Hij of zij kan jouw ogen beoordelen en samen met jou de mogelijkheden voor lenzen bespreken.