Indivisual - Contactlenzen.nl
Zachte lenzen

Indivisual

maandlenzen

Een maatpak en een confectiepak kunnen allebei passen, maar een maatpak zit toch echt iets lekkerder. Dat is logisch, want het is speciaal voor jou op maat gemaakt. Dit is ook het principe van Indivisual maandlenzen. Voor veel mensen zijn standaard lenzen prima, maar sommigen hebben maatwerk nodig. En degenen die kunnen kiezen? Zij merken het verschil in zicht en comfort.

  • Type
  • Zachte lenzen
  • Vervanging
  • 1 maand
  • Multifocaal
  • Mogelijk
  • Cilinder
  • Mogelijk
  • Delen via Facebook

Wat betekent maatwerk?

Er is een verschil tussen zogenaamde standaard lenzen en lenzen op maat. Disposable lenzen worden in groten getale gemaakt. Er worden per keer erg veel lenzen van hetzelfde model en dezelfde sterkte geproduceerd. Vervolgens wordt er gekeken welke lens het beste past op jouw oog.

Bij maatwerk lenzen redeneren we precies andersom. Elk oog is uniek. Een oog wordt eerst helemaal in kaart gebracht. Op basis van meer dan 100.000 meetpunten worden zowel de sterkte, de bolling als de diameter van jouw ogen bepaald. Op basis van die gegevens produceren we vervolgens een set lenzen. Ultiem maatwerk, alleen geschikt voor jouw ogen.

Jouw oog in kaart brengen

Een goede aanpassing begint met een oogmeting en het maken van topografiebeelden. Daarmee wordt de hoogte van je oog in kaart gebracht.

Het is te vergelijken met een hoogtekaart. Elk oog is uniek, dus dit is de belangrijkste stap in het gehele proces. De lens kan dan namelijk precies passend voor jouw oog worden ontworpen.

Productie van jouw lenzen

Jouw gegevens worden door je contactlensspecialist doorgestuurd naar Menicon in Emmen. Zij gebruiken de nieuwste technieken en superslimme software om contactlenzen te produceren. Iedere lens is uniek en krijgt een eigen nummer, deze wordt in de lens gegraveerd. Elke lens is op die manier perfect te volgen in het gehele productieproces. Wanneer je lenzen klaar zijn, worden ze grondig gecontroleerd, gesteriliseerd en zorgvuldig ingepakt in een unieke verpakking.

Zowel bij het aanmeten als bij het produceren van Indivisual maandlenzen wordt gezorgd dat de passing en kwaliteit uitzonderlijk zijn. Dat maakt Indivisual zo bijzonder.

Indivisual lenzen kopen

Wil jij graag Indivisual lenzen dragen? Je vindt de dichtsbijzijnde contactlensspecialist via onze website. Kijk op de Vind een winkel pagina voor een verkooppunt bij jou in de buurt.

Onderhoud

Voor het dagelijks reinigen en bewaren van jouw Indivisual maandlenzen wordt Solocare Aqua aangeraden. Een fijne alles-in-één vloeistof voor zachte contactlenzen.