Lenzen kopen - alles over het aanschaffen van lenzen - Contactlenzen.nl - Contactlenzen.nl
Lenzen kopen

Alles over het aanschaffen van contactlenzen

Lenzen kopen
Wanneer je lenzen wilt kopen, kun je het beste bij een contactlensspecialist langs gaan. Bij bijna iedere opticien werkt iemand die is gespecialiseerd in het aanmeten van contactlenzen. Die specialist kan het beste met je meedenken over welke lenzen geschikt zijn voor jouw ogen. Ook kun je met hem/haar overleggen over je budget en welke optie dan het beste aansluit bij jouw wensen. 

Tegenwoordig kun je ook steeds makkelijker lenzen online bestellen. Het is niet aan te raden hier volledig zelf mee aan de slag te gaan. Het is namelijk belangrijk om regelmatig je ogen te laten controleren. Hiermee waarborg je de gezondheid van je ogen. En daar heb je er maar twee van!

Veel optiekzaken bieden tegenwoordig een thuisbezorgd service aan. Je gaat dan heen voor de oogmeting en controles en tussendoor worden je lenzen thuisgestuurd. 

Kosten
Opticiens werken niet allemaal hetzelfde. Soms betaal je de lenzen in één keer, soms werkt de opticien met een maandabonnement. Ook verschilt het of ze aanmeetkosten apart berekenen of meenemen in de lensprijs. Het is om die reden lastig prijzen te noemen voor verschillende lenstypen. Je kunt je opticien vragen naar het verschil in kosten voor verschillende lenstypen.  

Welke lens past bij jou
Om echt te bepalen welke lens bij jou past is het oordeel van een specialist dus belangrijk. Maar je kunt je wel alvast inlezen. Op onze website lees je alle sover harde en zachte lenzen en Nachtlenzen. Op de pagina Welke lens past bij mij hebben we een overzichtje gemaakt. 

Naar de specialist
Heb je nog geen vaste opticien en ben je op zoek naar een specialist bij jou in de buurt? Kijk dan eens op onze winkelpagina voor een adres bij jou in de regio.