360° scherp

Multifocale lenzen

Zonder moeite alles scherp kunnen zien is belangrijk. Of dat nu een mooie film op tv is, of het appje dat tijdens de film binnenkomt, je wilt het allebei moeiteloos kunnen zien. Met multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij zonder problemen scherp zien.

Wat zijn multifocale lenzen?
Vanaf een bepaald moment in je leven krijgen je ogen steeds meer moeite met het wisselen tussen veraf- en dichtbij kijken. Dit is heel normaal en hoeft geen enkele belemmering te zijn; met multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij scherp zien. Multifocale lenzen zijn lenzen die zowel een plus- als een minsterkte corrigeren.

Hoe werken multifocale lenzen?
Een multifocale lens bestaat eigenlijk uit twee delen; het binnenste deel is voor veraf kijken, de buitenste rand voor

dichtbij. Doordat deze twee delen langzaam in elkaar overlopen, ervaar je weinig last van de overgangen en verloopt de gewenning veelal makkelijk. Omdat je met multifocale lenzen op een andere manier gaat kijken, heb je een korte gewenningsperiode nodig. Na deze periode schakel je heel makkelijk van veraf naar dichtbij kijken.

Het fijne aan multifocale lenzen is dat je in alle richtingen dichtbij scherp kan zien, ook boven je en opzij.

Onderweg

Het mooie uitzicht op vakantie, of de kaart om te bepalen waar dit mooie uitzicht zich bevindt.

Thuis

Een mooie film op tv, of het appje dat tijdens de film op je telefoon binnenkomt.

Werk

Computer- of leeswerk op je werk, of je collega tegenover je tijdens dat belangrijke gesprek.

Sport

De voetbal aan je voeten, of het vinden van het doel van de tegenstander aan de overkant van het veld.

Ideaal voor alle situaties
Op je werk, thuis of onderweg, je wilt in alle situaties scherp kunnen zien. Veraf, maar zeker ook dichtbij. Het verkeer om je heen als je in de auto zit, maar tegelijkertijd ook je navigatiesysteem. De menukaart in je favoriete restaurant, maar ook je tafelgenoten.

Met multifocale lenzen kun je niet alleen veraf in alle richtingen en op alle afstanden scherp zien, maar ook dichtbij. Dus niet, alleen je telefoon of een tijdschrift, maar bijvoorbeeld ook het schapkaartje boven je in de supermarkt.

Op je werk kun je makkelijk schakelen tussen computer- of leeswerk en de persoon tegenover je. En op vakantie kun je op de kaart uitzoeken waar je naartoe wilt en vervolgens ter plaatse ongelimiteerd van het uitzicht genieten.

Maatwerk voor jouw ogen
Omdat elk oog anders is, maar ook iedereen een ander leven en verschillende wensen heeft, is er niet één soort lens geschikt voor iedereen. Of je kiest voor harde of zachte lenzen, hangt van jouw levensstijl en je verwachtingen af. Harde lenzen geven over het algemeen het beste resultaat en het scherpste zicht, maar zachte lenzen geven meer comfort. In beide gevallen biedt maatwerk je in ieder geval de beste oplossing.

Maatwerk lenzen zijn volledig aangepast op jouw ogen en zijn daarom extra comfortabel en geven het scherpste zicht. Je contactlensspecialist maakt gebruik van moderne technologieën om de vorm van jouw ogen te bepalen om de lenzen zo optimaal mogelijk op jouw ogen te laten aansluiten.

Je contactlensspecialist kan je hierover uitgebreid informeren. Maak dan ook gerust een afspraak om de mogelijkheden te bespreken en te kijken welk type multifocale lens voor jou de beste optie is.